Mocca-cases

Op deze pagina vindt u enkele willekeurige voorbeelden van onze werkzaamheden. 

Andere cases lezen? Refresh deze pagina of kies uit het menu hieronder.

Organisatie Ranking the Grower

Ranking the GrowerRanking the Grower is de leukste wedstrijd in de tuinbouw. Jaarlijks buigt een deskundige jury zich over wie uit de tuinbouw het beste scoren op een bepaald thema, zoals de meest energieke teler (in 2012), de beste jonge ondernemer (2013) en de meest inspirerende vrouw in de tuinbouw (2014).

KAS TuinbouwCommunicatie is de initiatiefnemer van Ranking the Grower. Mario van Vliet verzorgde in 2010 en 2011 de organisatie van de wedstrijd (o.a. coördinatie van de jury en de externe communicatie). De thema’s in beide jaren waren: de beste ondernemer binnen een gewas (2010) en de meest duurzame teler (2011).

 

.

SEO-teksten voor website Horti Bedrijfsschool

Horti BedrijfsschoolDe Horti Bedrijfsschool biedt een overzicht van van opleidingen in de glastuinbouw, op basis van een met de branche zelf ontwikkelde kwaliteitsstandaard. De Horti Bedrijfsschool vroeg Mario van Vliet om de database met beschrijvingen van ruim honderd opleidingen te herschrijven, zodat de opleidingen beter vindbaar zijn met Google. De teksten moesten dus zoekmachinegericht (SEO) herschreven worden.

Na het herschrijven steeg het aantal bezoekers op de website met 67,91%. Het aantal bezoekers via zoekmachines steeg met 48,60% (bron: Google Webmasterstool). De gemiddelde sessieduur van bezoekers via zoekmachines steeg met 17,80% (algemeen: 65,16%) en het bouncepercentage bij deze bezoekers daalde met 11,64% (algemeen: 17,28%). Sommige opleidingen kregen zelfs meer dan 1.000% meer bezoekers.

Lees ook het bericht op de website van de Horti Bedrijfsschool.

.

Communicatie voor Oostlanddag

_Oostlanddag2013-030De Oostlanddag is een jaarlijks evenement voor ondernemers uit de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. De bijeenkomst wordt georganiseerd door VNO-NCW Oostland, Rabobank Zuid-Holland Midden, Ondernemersvereniging Pijnacker-Nootdorp, LTO-Noord Glaskracht, NOOVA, Ondernemend 3B en de beide gemeenten.

Mario van Vliet (Mocca) werd gevraagd de communicatie rondom Oostlanddag 2014 (op 2 oktober in Nootdorp) te verzorgen. Onder deze communicatietaken vallen onder meer: persberichten, webteksten, uitnodigingen, social media en het aansturen van schrijvers die verslagen maken van de workshops tijdens de Oostlanddag.

 

.