http://www.visualpharm.com http://www.visualpharm.com

Evelyn Strube

Evelyn Strube werd geboren in Rotterdam en groeide op in Schoonhoven. Na de middelbare school en haar opleiding Schoevers studeerde ze Journalistiek (Academie voor de Journalistiek en Voorlichting, Tilburg) en volgde ze enkele jaren de opleiding Communicatiewetenschap (Universiteit Nijmegen).

In 1994 begon Evelyn Strube als voorlichter bij de ASN Bank. Daarna werkte ze onder meer voor een communicatiebureau, een webdesignbedrijf en een landelijk orgaan voor beroepsonderwijs. Daarnaast verrichtte ze werkzaamheden voor onder meer het Natuurcollege en was ze mede-auteur van het boek ‘Pensioen moet je doen’ van Uitgeverij Appelmoes.

Sinds 2003 is Evelyn Strube professioneel stemacteur bij Dedicon. Daar spreekt ze luisterboeken in voor mensen met een leeshandicap en voor commerciële opdrachtgevers. Zo is ze de stem van educatieve website Squla (alleen te beluisteren voor abonnee’s). Daarnaast is Evelyn Strube freelance docent bij SKVR, de educatieve instelling van Rotterdam. Daar geeft ze met enige regelmaat cursussen op het gebied van schrijven.

Sinds 2009 is ze mede-eigenaar van Mocca. Evelyn Strube houdt zich daar met name bezig met redigeren, tekstschrijven en communicatieadvies.

Evelyn Strube is getrouwd met Mario van Vliet. Ze hebben samen twee kinderen en wonen in Bleiswijk.