http://www.visualpharm.com http://www.visualpharm.com

Mario van Vliet

Mario van Vliet werd geboren in Naaldwijk, het Westland. Na zijn middelbare school studeerde hij achtereenvolgens Journalistiek (Academie voor de Journalistiek en Voorlichting, Tilburg) en Tekstwetenschap (Katholieke Universiteit Brabant, Tilburg).

In 1994 begon Mario van Vliet bij het Weekblad Groenten & Fruit als redacteur. In 1997 richtte hij samen met een compagnon een tekstbureau op: McTxt. Na anderhalf jaar zette hij dit bureau in zijn eentje voort, en in 2000 ontstond de bedrijfsnaam Mocca. Vestigingsplaats was Den Haag.

Onder deze bedrijfsnamen verrichtte Mario van Vliet communicatiewerkzaamheden voor diverse overheden (o.a. Ministerie van Economische Zaken; Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij; Rijkswaterstaat Adviesdienst, Verkeer en Vervoer) en bedrijven, zowel binnen als buiten de tuinbouw (zoals FloraHolland, The Security Company en KPN).

In 1998 gaf Mario van Vliet samen met het Haagse puntEdu voor het eerst een cursus over schrijven voor internet. Later verzorgde hij deze training in samenwerking met onder meer Lectric en gaf hij soortgelijke trainingen in eigen beheer.

Tussen 2007 en 2009 werkte Mario van Vliet als Hoofd Communicatie bij LTO Groeiservice, de vaktechnische organisatie voor de tuinbouw. Begin 2009 besloot hij Mocca voort te zetten. Daarna was hij onder meer nauw betrokken bij de start van KAS Magazine (een nieuw vakblad voor de tuinbouw) en was hij communicatiemanager bij de vakbeurs Horti Fair.

Mario van Vliet is getrouwd met Evelyn Strube. Samen hebben ze twee kinderen. Ze wonen in Bleiswijk.