Cock van Bommel, Mark Houtkamp, Mario van Vliet (Foto: Mireille van IJperen)

Cock van Bommel, Mark Houtkamp, Mario van Vliet (Foto: Mireille van IJperen)

Terra Trainingen start dit voorjaar met een aantal nieuwe trainingen op het gebied van management, marketing en communicatie. Een daarvan is een oude bekende: de Tuinbouwmasterclass. De training is er nu voor zowel ondernemers als voor bedrijfsleiders.

Terra Trainingen verzorgt vaktechnische en algemene curussen voor tal van sectoren, waaronder boomkwekerij en de groothandel. Vanaf dit voorjaar wordt het aanbod voor de glastuinbouw uitgebreid met enkele trainingen. Mark Houtkamp van Terra Trainingen: “We zien een toenemende behoefte bij de topondernemers naar trainingen die verder gaan dan de verplichte stof. Ondernemers en management willen weer investeren in verdieping.”

De nieuwe trainingen van Terra Trainingen staan in het teken van management, marketing en communicatie. Daarvoor heeft het bedrijf (dat ontstaan is uit een Agrarisch Opleidingen Centrum, AOC) een samenwerking afgesloten met drie trainers, namelijk marketeer Cock van Bommel, communicatieadviseur Mario van Vliet en verandermanager Ruben de Bruin.

Van Bommel verzorgt onder meer de Tuinbouwmasterclass. Tijdens deze meerdaagse training leren deelnemers van elkaar en van inspirerende sprekers hoe ze hun bedrijfsvoering kunnen verbeteren. De Tuinbouwmasterclass was jarenlang een begrip in de tuinbouw. Enkele jaren geleden verzorgde de marketeer de training voor het laatst. De Tuinbouwmasterclass krijgt nu een nieuw jasje en is voortaan beschikbaar voor zowel ondernemers als bedrijfsleiders.

Van Vliet verzorgt de nieuwe communicatietrainingen. Sinds 1998 verzorgt hij op freelance basis trainingen, met name gericht op (schriftelijke) communicatie. Hij werkte onder meer voor puntEDU, Lectric en SKVR. De Bruin is gespecialiseerd in verandermanagement.

De trainingen die Terra Trainingen vanaf voorjaar 2015 aanbiedt zijn: Tuinbouwmasterclass ondernemers 2.0, Tuinbouwmasterclass bedrijfsleiders 2.0, Verandermanagement, Marketing moet, Een operationeel marketingplan opstellen, Social media – introductie, Social media – strategie, Contentmarketing en Schrijf betere teksten voor uw website, pr etc. Meer informatie over deze trainingen is te vinden op www.terratrainingen.nl.